מתכון לאבקת מרק ביתית

מתכון לאבקת מרק ביתית

אני לא אדם של חורף, מעולם לא הייתי

אולי זה כי אני ילידת יולי והצורך בשמש זורם אצלי בוורידים

ואולי זה החושך והקור שיכולים להוציא אותי מדעתי

אך בשנים האחרונות אני מנסה בעקשנות להשתלט על התחושות

בתקופה הזו ולהתרכז במה שטוב

כירבולים אל מול חלון גשום, שוקו החם תחת שמיכה

ומרקים
אוי המרקים, הם הנחמה הכי גדולה
אפשר לגוון איתם כמה שרוצים ובקלות הם יכולים להכיל את כל הויטמינים שהגוף צריך כדי לעבור בשלום את הטירוף שבחוץ.

אבל יש רק מוצר אחד שקצת מציק בהכנה והוא אבקת המרק.
האבקה זכתה בשנים האחרונות ליחסי ציבור שליליים למדי (ובצדק) בשל החומרים המזיקים שהיא מכילה, השפים האשימו אותה גם בהשתלטות על בלוטות הטעם והפצירו בנו שוב ושוב להחליף אותה בהוספה של כמה שיותר שורשים ועשבי תיבול למרק. ועל אף שהקפדתי תמיד על כל אלו, לי אישית עדיין היה משהו חסר.

קרדיט: הבלוג של קרוטית Krutit

בשנים האחרונות התחלתי להכין אבקת מרק ביתית, כזו שמכינים פעם אחת מאחסנים בצנצנת שמשמשת לחורף שלם ועושה לנו את החיים קלים, טעימים ובריאים,
זהו מתכון מהבלוג "קרוטית" שאני אישית מכורה אליו קשות:

מצרכים:

  • 3 כפות אבקת בצל או שבבי בצל מיובש
  • 1/2 כפית טימין מיובש או עלי טימין טריים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 ו-1/2 כפיות אבקת כורכום
  • 1 כף פטרוזיליה מיובשת
  • 2-3 כפות עלי שמיר מיובשים או טריים
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 ו-1/2 כפות מלח
  • 3 כפיות זרעי סלרי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

– אם משתמשים בבצל מיובש טוחנים אותו במעבד מזון עד שהוא הופך לפתיתים קטנטנים.
– מוסיפים את שאר התבלינים, פרט לקורנפלור, וטוחנים למרקם של אבקה. זה בסדר אם יש חתיכות קטנטנות אבל חשוב לטחון כמה שאפשר.
– מעבירים לצנצנת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. שומרים בצנצנת סגורה במקרר או בארון.

ספרו לי איך יצא! שיהיה חורף חמים:)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב reddit

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

FOMO NO MORE