מתכונים משאריות שנשמרים אצלינו במקרר לאורך זמן הם דרך מעולה לשימור המזון וצמצום הפסולת שלנו. חלק נכבד מהממרחים והרטבים נכנסים לקטגוריה הזו, מכינים אותם בפעם אחת, אוטמים בבקבוקים וצנצנות ובהשקעה של זמן קצר אנו יוצרים כמות שתספיק ותישמר לנו לחודשים ארוכים.
המתכון הבא הוא פתרון מעולה לשימור של עשבי תיבול שלשמור עליהם טריים במקרר, אנו כבר יודעים- זה מירוץ נגד הזמן
אומנם רוב הפגישות שלנו בילדות היו מלוות בבשר (בכל זאת, חצי ארגנטינאית) אך עם הזמן גיליתי שלרוטב צ’ימיצ’ורי יש את היכולת להרים כמעט כל מנה לשחקים והוא שידוך מהמם גם לסלטים, פיצות, כריכים ועוד רבים וטובים.
אז איך מכינים?
- קוצצים דק דק חבילת פטרוזיליה וחצי חבילת בזיקליקום
- 3 שיני שום
- מוסיפים 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 3-4 כפות שמן זית איכותי
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים מעט אבקת צ’ילי (לא חובה)
- מערבבים יחד ומאחסנים בצנצנת זכוכית מעוקרת
אם תקפידו על סטריליות הממרח יכול להחזיק לכם למשך חודשים במקרר
ואפילו ישתבח עם הזמן
בתאבון:)
תגובה 1
אחלה פיתרון לשמירה על הירוקים, בכל פעם שאני צריכה לשדרג מנה פשוט שולפת אותו מהמקרר