פסח הגיע השנה בצורה קצת אחרת
כן, בואו נודה באמת- די מבאסת
אבל דווקא עכשיו,
למרות הכל,
עלינו לנשום עמוק עמוק,
לקבל את הדברים כפי שהם
לגרום לעצמינו ולסובבים אותנו להרגיש טוב כמה שיותר.
אז החלטתי להכניס את רוח החג הביתה עד הסוף,
לערוך שולחן מפואר, לבשל ארוחה מושקעת
ולהוסיף לשולחן הברכות סילאן טבעי
גם אם מדובר רק בשניים וחצי מסובין וכלבה אחת גרגרנית:)
בימים כמו אלו אנו מקבלים הזדמנות מופלאה להתנסות במלאכת הכנת הסלואו פוד (אוכל איטי), כזה שבדר”כ אין לנו יותר מדי זמן אליו.
אז קבלו מתכון מדהים(!) שנשלף הישר מזכרונה וממחברותיה המאובקות של סבתו של בעלי שסחבה מעירק הרחוקה.
סילאן טבעי, ביתי, כזה שימתיק לכם את החג וישרוד אצלכם במזווה לאורך כל ימות השנה.
מצרכים להכנת סילאן טבעי
- קילו תמרים
- מים
- סוכר (הסוכר מעודד את השימור של המוצר, ככל שנוסיף יותר סוכר כך הסילאן יישמר לנו למשך יותר זמן)
- בד חיתול צפוף (עדיף שהבד יהיה כמה שיותר צפוף כדי למנוע כניסה של חתיכות וסיבים של התמרים)
איך מכינים?
- מגלענים את התמרים ומוסיפים ליטר מים, משרים את התמרים במים למשך לילה שלם
- יום למחרת מביאים את התמרים יחד עם המים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים במשך 4 שעות על אש נמוכה
- סוחטים את התמרים בבד החיתול, מוסיפים לנוזל בין 2-4 כוסות סוכר תלוי במידת המתיקות שאתם אוהבים (אני שמה 2 כוסות)
- מבשלים למשך 4 שעות נוספות על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם והופך לסמיך
בתאבון וחג חירות שמח!
רוצים לקבל עדכונים על כתבות נוספות?
מוזמנים להשאיר פרטים בתחתית המסך והכתבות יישלחו ישירות אליכם למייל:)
7 תגובות
ממליצה בחום
הכנתי הרבה פעמים!
תודה לך!!
האם אפשר להכין ללא סוכר? אם כן, לכמה זמן נשמר?
היי לצערי לא ניתן להכין ללא סוכר
עשיתי יצא מדהים!
היי, כמה זמן בערך נשמר?
אם שומרים על סטריליות יכול להישמר למשך חודשים רבים
נשמע מעניין וסופר מתאים לחג, הולכת לנסות, תודה!