צרכנות מינימליזם והחיים בפשטות

סילאן טבעי: מתכון ביתי של סבתא שיחזיק לכם חודשים במדף

IMG-20200407-WA0002 (1)

פסח הגיע השנה בצורה קצת אחרת 

כן, בואו נודה באמת- די מבאסת

אבל דווקא עכשיו,

למרות הכל,

עלינו לנשום עמוק עמוק,

לקבל את הדברים כפי שהם

לגרום לעצמינו ולסובבים אותנו להרגיש טוב כמה שיותר.

אז החלטתי להכניס את רוח החג הביתה עד הסוף,

לערוך שולחן מפואר, לבשל ארוחה מושקעת

ולהוסיף לשולחן הברכות סילאן טבעי

גם אם מדובר רק בשניים וחצי מסובין וכלבה אחת גרגרנית:)

00100lrPORTRAIT_00100_BURST20200407112106061_COVER (1)

בימים כמו אלו אנו מקבלים הזדמנות מופלאה להתנסות במלאכת הכנת הסלואו פוד (אוכל איטי), כזה שבדר”כ אין לנו יותר מדי זמן אליו.

אז קבלו מתכון מדהים(!) שנשלף הישר מזכרונה וממחברותיה המאובקות של סבתו של בעלי שסחבה מעירק הרחוקה.

סילאן טבעי, ביתי, כזה שימתיק לכם את החג וישרוד אצלכם במזווה לאורך כל ימות השנה.

מצרכים להכנת סילאן טבעי

  • קילו תמרים
  • מים
  • סוכר (הסוכר מעודד את השימור של המוצר, ככל שנוסיף יותר סוכר כך הסילאן יישמר לנו למשך יותר זמן)
  • בד חיתול צפוף (עדיף שהבד יהיה כמה שיותר צפוף כדי למנוע כניסה של חתיכות וסיבים של התמרים) 

איך מכינים? 

  • מגלענים את התמרים ומוסיפים ליטר מים, משרים את התמרים במים למשך לילה שלם
  • יום למחרת מביאים את התמרים יחד עם המים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים במשך 4 שעות על אש נמוכה
  • סוחטים את התמרים בבד החיתול, מוסיפים לנוזל בין 2-4 כוסות סוכר תלוי במידת המתיקות שאתם אוהבים (אני שמה 2 כוסות)
 
  • מבשלים למשך 4 שעות נוספות על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם והופך לסמיך
אופן הכנה של סילאן טבעי

 

בתאבון וחג חירות שמח!

 

 

רוצים לקבל עדכונים על כתבות נוספות?

מוזמנים להשאיר פרטים בתחתית המסך והכתבות יישלחו ישירות אליכם למייל:)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב reddit

7 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

קופון 15% הנחה Ripple Yoga

קוד הקופון:

simpleliving

קבלת קופון

לקבלת הקופון הכניסו את הפרטים הבאים: