מתכוני אפס פסולת: ריבת דובדבנים

sour-cherry-jam-P33VYMS

שאריות של דובדבנים שאיבדו את פריכותם, ענבים שנעצבו מעט בקור המקרר
כל כך הרבה פירות נזרקים על ידינו יום יום ואיזו דרך נפלאה יותר יכולה להיות לשימור, החזרה לחיים והוצאת המיטב דווקא מהפירות העייפים אם לא ריבה ביתית.
ההכנה שלה ככ פשוטה עד שמעולם לא הבנתי איזו סיבה יש לרכוש אותה,
כל מה שצריך זה מעט תושייה, סיר גדול אחד
והנה קיבלנו כמות צנצנות שיכולה להאכיל שכונה שלמה.

הבעייתיות בריבה היא בדר"כ כמויות הסוכר האדירות שהיא מכילה (ובמקרה הגרוע יותר סוכרזית..) אך אל דאגה חברים, אפשר להניח את שקי הסוכר בצד.
פתרון נפלא אליו נחשפתי הוא הוספה של זרעי צ'יה לריבה,

זרעי הצ'יה כבר מזמן ביססו את מעמדם כמזון על, הם עשירים בסיבים תזונתיים והופכים כל נוזל למרקם ג'לטיני תוך מספר דקות, כך הם נותנים לנו את המרקם הרצוי לריבה ומאפשרים לנו לוותר על כמות נכבדת של סוכר בעת ההכנה.

זה המתכון שלי לריבת דובדבנים אך ניתן להכין אותו עם כל פרי אחר:
2 כוסות דובדבנים (יש להסיר מהם את הגבעולים והגלעינים)
רבע כוס זרעי צ'יה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס מים
מקל קינמון
רבע כוס מיץ לימון

מחממים סיר על אש בינונית, שמים בתוכו את הדובדבנים עם המים, מיץ הלימון והסוכר.
מערבבים לעיתים קרובות ומביאים לרתיחה על אש נמוכה (לוקח בערך 20 דק)
מוסיפים בהדרגה את זרעי הצ'יה, בוחשים היטב ונותנים לריבה להמשיך להתבשל
כעבור רבע שעה אפשר לראות כי זרעי הצ'יה יצרו מרקם ג'לי והריבה התעבתה.
בשלב זה בודקים אם היא מוכנה ע"י החדרת כף מתכת, אם נותרו עקבות של ריבה על גב הכף- הריבה מוכנה.
מניחים לריבה להתקרר ומכניסים לצנצנות זכוכית מעוקרות ואטומות.

עכשיו רק נשאר לחלק לשכנים:)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב reddit

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

FOMO NO MORE