שאריות של דובדבנים שאיבדו את פריכותם, ענבים שנעצבו מעט בקור המקרר
כל כך הרבה פירות נזרקים על ידינו יום יום ואיזו דרך נפלאה יותר יכולה להיות לשימור, החזרה לחיים והוצאת המיטב דווקא מהפירות העייפים אם לא ריבה ביתית.
ההכנה שלה ככ פשוטה עד שמעולם לא הבנתי איזו סיבה יש לרכוש אותה,
כל מה שצריך זה מעט תושייה, סיר גדול אחד
והנה קיבלנו כמות צנצנות ריבה שיכולה להאכיל שכונה שלמה.
הבעייתיות בריבת דובדבנים ביתית היא בדר”כ כמויות הסוכר האדירות שהיא מכילה (ובמקרה הגרוע יותר סוכרזית..) אך אל דאגה חברים, אפשר להניח את שקי הסוכר בצד.
פתרון נפלא אליו נחשפתי הוא הוספה של זרעי צ’יה לריבה,
זרעי הצ’יה כבר מזמן ביססו את מעמדם כמזון על, הם עשירים בסיבים תזונתיים והופכים כל נוזל למרקם ג’לטיני תוך מספר דקות, כך הם נותנים לנו את המרקם הרצוי לריבה ומאפשרים לנו לוותר על כמות נכבדת של סוכר בעת ההכנה.
מתכון לריבת דובדבנים
זה המתכון שלי לריבת דובדבנים אך ניתן להכין אותו עם כל פרי אחר:
2 כוסות דובדבנים (יש להסיר מהם את הגבעולים והגלעינים)
רבע כוס זרעי צ’יה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס מים
מקל קינמון
רבע כוס מיץ לימון
מחממים סיר על אש בינונית, שמים בתוכו את הדובדבנים עם המים, מיץ הלימון והסוכר.
מערבבים לעיתים קרובות ומביאים לרתיחה על אש נמוכה (לוקח בערך 20 דק)
מוסיפים בהדרגה את זרעי הצ’יה, בוחשים היטב ונותנים לריבה להמשיך להתבשל
כעבור רבע שעה אפשר לראות כי זרעי הצ’יה יצרו מרקם ג’לי והריבה התעבתה.
בשלב זה בודקים אם היא מוכנה ע”י החדרת כף מתכת, אם נותרו עקבות של ריבה על גב הכף- הריבה מוכנה.
מניחים לריבה להתקרר ומכניסים לצנצנות זכוכית מעוקרות ואטומות.
עכשיו רק נשאר לחלק לשכנים:)
7 תגובות
רגע, מה עם מקל הקינמון?
מתי מכניסים אותו ומתי מוציאים?
עשיתי, אהבתי, חילקתי ושיתפתי 😊
מתכון פשוט נפלא.🙏🏼
איזה כיף!!
ממש נחמד הולכת לבצע . שאלה :-
האם הכמויות המצויינות הם קבועות לכל סוגי הפירות???
כן מתאים לכל סוגי הפירות
איזה כיף שגיליתי את האתר הזה:)
האם ניתן להשתמש בפירות קפואים? (תותים, דובדבנים וכו’..)
תודה רבה:) פחות מומלץ שימוש בפירות קפואים, חלק מהרעיון זה להכין את המתכון כל פעם בהתאם לפרי שבעונה וכך לשמר אותו למשך זמן רב יותר:)